Podcasts produceren en publiceren nog eenvoudiger.

Podcasts produceren en publiceren nog eenvoudiger.
21 mei 2015 Rene Postma

podcastSoundcloud biedt sinds kort de mogelijkheid om podcasts te uploaden en eenvoudig aan te bieden aan Itunes. Het produceren van een podcasts is hiermee nog toegankelijker geworden. De podcast is bezig met een comeback. Zo is Frankwatching recentelijk begonnen met een podcastkanaal. Nrc-journalist en schrijver Niels ’t Hooft interviewt wekelijks andere schrijvers en deelt dat via podcasts. En naar de podcast van Andermans Veren luisteren wekelijks tienduizenden mensen.

Een podcast? Wat is dat eigenlijk?
Een podcast is een audio bestand dat je kunt downloaden op je laptop of telefoon. Via itunes of een gelijksoortige app (overcast, stitcher) kun je je abonneren op een podcast zodat je nieuwe afleveringen automatisch downloadt en kunt beluisteren wanneer je wilt. Podcasts bieden de mogelijkheid om trouwe luisteraars aan je te binden. Regelmatig een nieuwe aflevering online zetten is daarbij essentieel.

Hoe  kun je het best een podcast opnemen?
Het opnemen van een podcast kun je zelf doen met een microfoon en een laptop. Maar voor een constante kwaliteit is het aan te raden naar een professionele geluidsstudio gaan. De studio kan bovendien een begin- en eindtune toevoegen en bumpers tussen de verschillende onderdelen in je podcast. Daarmee geef je de podcast een eigen sound en kun je je als merk duidelijk profileren.

Meer weten? Mail of bel met René en Matthias via info@geluidwerkplaats.nl of 06-16474069.

Dit artikel is mede tot stand gekomen door Ellen Kleinlangevelsloo van The Post

Kom je een keer langs voor koffie?

Ja, lijkt me leuk!