Muziek in reclames – Zalando

Muziek in reclames – Zalando
21 juni 2016 Rene Postma

Regelmatig hoor je in reclames een remake voorbijkomen van een bestaand nummer. Ze hebben een herkenbaar nummer gepakt en dit in een ander jasje gegoten. Voordeel is dat dit goedkoper is dan het gebruik van het origineel. Risico is dat het een slap aftreksel wordt.

Zalando heeft ook een remake gebruikt van een bestaand nummer. De muziek in de ‘Are you ready?’ commercial is een remake van het nummer ‘Down The Road’ van de Franse dj-groep C2C. Misschien is remake niet helemaal het goede woord want ze hebben een aantal elementen veranderd zodat het lijkt op een ‘nieuw’ nummer. Wat hebben ze gedaan? Ze hebben de tekst en de melodie veranderd maar het is duidelijk waar het vandaan komt.

I Got My Mind Made Up

Het is even zoeken naar de maker van de ‘remake’. Voor zover ik kan nagaan is de maker ‘Stash Jackson feat. Roland Satterwhite’. Het nummer heeft de titel ‘I Got My Mind Made Up’ meegekregen en is inmiddels bijna 40.000 keer opgevraagd via de app Shazam. Het is verbazend dat het nummer nergens in zijn volledigheid is te luisteren. Waarschijnlijk is het nummer speciaal geproduceerd voor Zalando.

Origineel

Het origineel is het nummer ‘Down The Road’, gemaakt door C2C en uitgebracht in 2012. De zang is gesampled van het nummer ‘You Don’t Have To Go’ van Eddie Cusic. Als je beide nummers luistert is meteen duidelijk dat er een gelijkenis is. Op zichzelf is het nummer ‘I Got My Mind Made Up’ helemaal geen slecht nummer, in tegendeel zelfs, maar een bronvermelding is hier wel op zijn plaats. Vergelijk de nummers zelf eens en hoor hoe de remake precies is ingezet. Laat in de reacties weten wat je van de remake vindt!

En hier nog even het origineel van Eddie Cusic, knap wat ze met de zang hebben gedaan toch?

https://www.youtube.com/watch?v=JnbO7F_NTyA

Kom je een keer langs voor koffie?

Ja, lijkt me leuk!