Opnameochtend Univé

Opnameochtend Univé
21 juni 2016 Rene Postma

Blog ‘Even bellen met…’

De koffie wordt ingeschonken en de tekst ligt op tafel. Voor de laatste keer nemen Leonie en René van Stichting voor Elkaar door wat er straks aan de telefoon wordt verteld. Ook in De Geluidwerkplaats staat alles klaar. Vier camera’s staan aan, de microfoon is ingeplugd en de muziekinstrumenten zijn aan de kant gezet. Op donderdag 26 mei wordt de winnaar van de Goed voor Elkaar-prijs opgebeld vanuit De Geluidwerkplaats en het wordt live opgenomen.

Stichting voor Elkaar

Stichting voor Elkaar steunt kleinschalige initiatieven met een maatschappelijk doel. Met de jaarlijkse bijdrage van Univé Stad en Land wordt gekeken hoe ze iets goeds kunnen doen voor de maatschappij. Initiatieven kunnen worden ingediend op de website en inmiddels zijn al ruim 200 kleinschalige initiatieven geholpen.

Even bellen met…

René zit voor de microfoon en draait het nummer, de telefoon gaat over. Vrijwel meteen neemt Winnares Thea Schutte op. Ze heeft een project ingediend om dementerende ouderen mooie laatste jaren te bezorgen. Hoe? Door het aanschaffen van muziekinstrumenten. Momenteel zijn ze door een klein budget afhankelijk van vrijwilligers om begeleid muziek te maken met de ouderen. Het zou een uitkomst zijn om de instrumenten zelf in huis te hebben want de bewoners leven helemaal op als ze met muziek bezig zijn. “Wanneer geven de ouderen hun eerste concert?” Vraagt René. Thea Schutten moet lachen en antwoordt dat ze eerst ‘’nog even goed moeten oefenen.’’

Het eindresultaat

Met vier camerastandpunten en een goed telefoongesprek hebben we een video voor Stichting voor Elkaar gemaakt. Op deze manier kan de Stichting intern onder medewerkers en extern op sociale kanalen en de website laten zien wat ze doet.

Kom je een keer langs voor koffie?

Ja, lijkt me leuk!